Emotionele Hulp Bij Bevallingen (E.H.B.B.) / Nucleus

Heb je geen goede of zelfs een traumatische bevalling ervaren?

Soms kan het gebeuren dat je bevallen bent en last blijft houden van de bevalling. Deze kan traumatisch geweest zijn en misschien durf je om die reden niet nog eens zwanger te worden of ben je al weer zwanger en zie je op tegen de bevalling. Het kan ook zijn dat de nare herinnering ervoor zorgt dat je het moederschap niet durft op te pakken. 

Helaas komt het vaak voor dat vrouwen liever niet terugdenken aan hun bevalling. Ik kan je helpen om je nare ervaring te verwerken. Ik ben gecertificeerd E.H.B.B. coach en kan je door middel van een speciale techniek helpen. Door op een hele zachte en vriendelijke manier een interview over jouw bevalling af te nemen, ontstaat er een nieuw gevoel over deze ervaring. Meestal is hier geen lang coachingstraject voor nodig en zijn de goede effecten vaak al direct merkbaar. Het blijkt keer op keer in mijn praktijk zeer effectief.

Wanneer je de nare herinnering aan je bevalling kwijt bent, ontstaat er ruimte voor ontspanning en zal de eventuele weerstand en angst voor een nieuwe zwangerschap/bevalling verdwijnen.  Soms is het zelfs zo dat je het zal merken aan je baby; als hij/zij veel huilt, zie je vaak dat dit afneemt en dat je dan meer kan gaan genieten van het moederschap. 

Als we bij de intake besluiten om een Nucleus gesprek te doen, dan is dat meestal na de intake nog één gesprek van ongeveer een uur en na week of drie volgt er nog een nagesprek van ongeveer een halfuur. 

Een Nucleus gesprek kost € 95,00 (inclusief intake, nagesprek en BTW). 

Het Nucleus College Nederland

De E.H.B.B. techniek is ontwikkeld door het Nucleus College Nederland. Het Nucleus College Nederland schoolt werkers in de geboortezorg bij om zo snel mogelijk de emotionele gevolgen van een traumatische bevalling te compenseren. Een E.H.B.B. coach kan dat al in de kraamtijd doen. Uiteraard kan het ook nog later.

Kijk voor meer info hierover op: www.nucleuscollege.nl