Ervaringen

Ervaringen

Hieronder lees je enkele ervaringen van vrouwen en stellen die al eens bij mij zijn geweest voor coaching en/of bevallingsvoorbereiding. Als je zelf jouw ervaring ook zou willen delen (graag natuurlijk!), dan kan dat door het formulier onderaan de pagina in te vullen. Alvast bedankt!

Laura
Lees verder
“Ik ben zeer goed geholpen door Michèle na een heftige bevalling. Ik visualiseerde de bevalling die ik mijzelf en mijn zoontje zo gegund had. Ze luisterde naar mijn verhaal en hielp me van mijn nachtmerries af. Ik herinner mij nu vooral de ook fijne momenten zoals de eerste ontmoeting met mijn zoontje.

Ontzettend bedankt voor alles! Je bent een lief en warm mens ♥"
Lisan
Lees verder
“Ik heb bij Michelle twee zwangerschapsbegeleidingsgesprekken gehad, en vond ze beide erg behulpzaam. Michelle snapt als verloskundige wat de specifieke struggles zijn die bij een zwangerschap horen, waardoor ik me begrepen, maar vooral niet alleen, voelde. Alles wat ik voelde, was eigenlijk best normaal, maar het werd niet gebagatelliseerd. Héél fijn. Michelle stelde ook vragen waar ik nog nooit eerder over nagedacht had, zoals 'wilde je zwanger worden, of wilde je een kind hebben?'."
Susanne
Lees verder
"Ik heb lang gewacht met het schrijven van deze review, enerzijds omdat ik er even goed de tijd voor wilde hebben maar ook omdat ik het lastig vind in woorden te vangen wat Michele voor me gedaan heeft. Het is zo'n persoonlijk proces, en zo persoonlijk dus ook wat je nodig hebt. Maar dat voelt Michele feilloos aan, dat kan ik je wel zeggen. Ben enorm geholpen door de sessies bij haar, ben haar oprecht eeuwig dankbaar. Wat een verschil met hoe ik me voor de gesprekken voelde en hoe daarna! Ik vond door een postpartum depressie/burn-out de bonding met mijn tweede kindje heel lastig, niet in 't minst door de enorme slaapproblemen die er vanaf het begin waren bij hem (en dus bij mij), maar bij Michele kwam ik erachter dat het al tijdens de zwangerschap niet goed zat in mijn hoofd, door verschillende redenen. Ze ging echt terug naar het begin, en waar ik eerst nog dacht, moeten we niet bespreken en aanpakken hoe het nu gaat?? Bleek juist starten bij het heel prille begin van de zwangerschap, en vanaf daar alles 'herschrijven', zoals ik het zo graag gezien en ervaren had, de key te zijn. Michele, oh wat ben ik haar dankbaar!! Het heeft alles compleet veranderd: mijn mentale gesteldheid, mijn ervaring en terug kijken op dingen... Ze heeft er echt voor gezorgd dat het nu ontzettend goed gaat, ik geen schuldgevoel meer heb als ik terug denk aan de zwangerschap en het eerste jaar daarna. En de bonding... is na deze sessies ook vanzelf ineens goed gekomen, m'n zoontje merkte waarschijnlijk de verandering in mijn energie en het was alsof we ineens 300% openstonden voor elkaar en alles inhaalden... Schroom niet, waar je ook mee zit: neem contact op met Michele. Ze zou wel eens je reddende engel kunnen zijn."
Anique
Lees verder
"Enorm blij ben ik dat ik via via met Michele in contact ben gekomen. Ik had last van angsten en trauma (na een moeilijk einde van mijn zwangerschap vanwege ziekte en vroeggeboorte in coronatijd). Meteen voelde ik me op mijn gemak bij Michele. Ze luistert goed en is heel empathisch. Dat in combinatie met scherpe vragen en inzichten maakt dat ik me niet alleen gehoord voelde maar ook dat ik stap voor stap verder kwam. Na het vertellen van mijn hele verhaal zijn we de ervaring gaan resetten. Dat was heel intens en een beetje gek maar lijkt wel effect te hebben. Mijn klachten zijn een stuk minder en ik kijk weer positief vooruit. Heb je iets heftigs meegemaakt tijdens de zwangerschap of geboorte en heb je daar last van? Schroom dan zeker niet om bij Michele aan te kloppen. Je bent in goede handen!"
Renske
Lees verder
“Na een traumatische bevalling en daarbij lichamelijke klachten, ben ik terecht gekomen bij Michelle. Door de corona crisis konden we niet live in contact komen, maar ging dit via facetime. Dit was voor mij echter geen belemmering. Michelle heeft mij begeleid in het proces van verdriet en angst om uiteindelijk een mooie herinnering te creëren. Het is heel bijzonder om dit mee te maken. Michelle werkt met haar ervaring vanuit haar jarenlange carrière als verloskundige, en daarbij veel gevoeligheid tijdens de traumatische herinneringen. Je voelt je gehoord en begrepen. Dit coach traject heeft mij geholpen om weer met meer vertrouwen naar een mogelijk volgende zwangerschap en bevalling te kijken. Daarnaast zijn mijn lichamelijke klachten minder geworden. Heb jij ook nog moeite om aan je bevalling te denken? Komen daar nog steeds emoties bij kijken? Neem dan contact op met Michelle voor dit coach traject. Uit ervaring kan ik je zeggen dat dit je gaat helpen.”
Naomi
Lees verder
“Ik ben met Michèle in contact gekomen tijdens mijn tweede zwangerschap. Mijn eerste bevalling heb ik als onprettig ervaren en ik wilde graag positief de volgende bevalling in gaan en niet telkens daarbij terug te hoeven denken aan mijn onprettige ervaring. Via mijn verloskundige kwam ik meer te weten over het herschrijven van de bevalling. Het leek mij prettig om met een positieve blik terug te kunnen kijken op mijn vorige bevalling, zodat deze mijn aanstaande bevalling minder zou beïnvloeden. Samen met Michèle heb ik mijn vorige bevalling herschreven als een hele liefdevolle en rustige bevalling. Dat was heel prettig en gaf mij ook meer inzicht in wat ik belangrijk vind voor mijn toekomstige bevalling. Het was een hele fijne en mooie ervaring!”
T.
Lees verder
“Na mijn tweede bevalling zat ik niet zo lekker in m’n vel. Via de verloskundige kwam ik in contact met Michèle. Michèle had ik tijdens mijn eerste zwangerschap een paar keer op controle gezien en het voelde voor mij meteen vertrouwd. Michèle is een aantal keer bij mij thuis geweest en we hebben veel dingen besproken: mijn zelfbeeld, mijn ochtendritueel met de kids en natuurlijk ook mijn bevalling van de tweede. Hoewel de bevalling goed verliep, ging het op het laatst zo snel dat ik de controle kwijt was en in paniek raakte. Ik was teleurgesteld in mezelf, net als op iedere ochtend waarin ik te veel stress had en onredelijk uit kon vallen. De gesprekken met Michèle hebben mij geholpen om positiever over mezelf te denken, meer in mezelf te geloven en zo relaxer door het leven te gaan. Ik ben wie ik ben en dat is goed. Dankjewel!”
Hellen
Lees verder
“Na een miskraam werd ik gelukkig opnieuw snel zwanger. Echter, was ik het vertrouwen in mijn lijf wel kwijt en was ik erg onzeker over alles. Via mijn verloskundige kwam ik in contact met Michèle. Via FaceTime (want Corona) hebben wij een intake, een gesprek en een evaluatie gevoerd. Ik heb dit als heel prettig ervaren. Ze heeft me geholpen om mijn (nare) herinneringen te “herschrijven” en op deze manier heb ik mijn miskraam en de periode hierna beter kunnen verwerken (dat had ik niet goed genoeg gedaan). Na deze gesprekken voel ik mij beduidend beter en zekerder (over mijn huidige zwangerschap). Ik kan echt iedereen aanraden die iets vervelends meemaakt rondom het moederschap contact op te nemen met Michèle!”
Arianne
Lees verder
“Wij kijken terug op een gezellige en leerzame privé cursus. Wij als toekomstige ouders stonden centraal en de informatie die gegeven is, plus het boekje, is erg nuttig om te krijgen. Het lezen van het boekje zorgt er ook voor dat hetgeen wat tijdens de cursus gezegd/uitgelegd is weer terug komt. Voor mijn man was er ook aandacht en hij heeft handvatten gekregen om mij voor, tijdens en na de bevalling bij te staan. Samen nadenken over je wensen (geboorteplan) is erg fijn om nu te doen aan de hand van de informatie. De privé cursus is erg fijn omdat de coach je thuissituatie ziet en je oefeningen geeft je thuis bijv. op de babykamer of op bed kan doen. Tevens was het hierdoor erg persoonlijk en prettig om ervaringen te kunnen delen.”
Erwin & Giovanna
Lees verder
"Als je op zoek bent naar leerzame, nuchtere en leuke cursus die ook gericht is op de man, dan is Prettig Bevallen zeker een aanrader! Fijn dat de cursus online gegeven worden en dat Michele voor het praktijk stuk thuis langs. Het boekje is een handige samenvatting van alles wat er is verteld. Bedankt Michele!"
Andrew & Bibi
Lees verder
"Wij vonden de cursus een mooie voorbereiding op, wat voor ons, nog komen gaat. Er werd door Michelle op nuchtere wijze verteld wat je te wachten staat en er was genoeg ruimte voor het stellen van vragen. Wat ons betreft een aanrader om als toekomstige ouders te volgen!"
Familie van Summeren
Lees verder
"Wij waren op zoek naar een cursus welke gericht was op zowel de vrouw als de partner, waarbij je praktische tips krijgt en een heldere uitleg over de bevalling en daarna. Wij hebben de cursus prettig bevallen dan ook als zeer fijn ervaren, welke gegeven werd door Michele."
Previous
Next
"Ik heb lang gewacht met het schrijven van deze review, enerzijds omdat ik er even goed de tijd voor wilde hebben maar ook omdat ik het lastig vind in woorden te vangen wat Michele voor me gedaan heeft. Het is zo'n persoonlijk proces, en zo persoonlijk dus ook wat je nodig hebt. Maar dat voelt Michele feilloos aan, dat kan ik je wel zeggen. Ben enorm geholpen door de sessies bij haar, ben haar oprecht eeuwig dankbaar. Wat een verschil met hoe ik me voor de gesprekken voelde en hoe daarna! Ik vond door een postpartum depressie/burn-out de bonding met mijn tweede kindje heel lastig, niet in 't minst door de enorme slaapproblemen die er vanaf het begin waren bij hem (en dus bij mij), maar bij Michele kwam ik erachter dat het al tijdens de zwangerschap niet goed zat in mijn hoofd, door verschillende redenen. Ze ging echt terug naar het begin, en waar ik eerst nog dacht, moeten we niet bespreken en aanpakken hoe het nu gaat?? Bleek juist starten bij het heel prille begin van de zwangerschap, en vanaf daar alles 'herschrijven', zoals ik het zo graag gezien en ervaren had, de key te zijn. Michele, oh wat ben ik haar dankbaar!! Het heeft alles compleet veranderd: mijn mentale gesteldheid, mijn ervaring en terug kijken op dingen... Ze heeft er echt voor gezorgd dat het nu ontzettend goed gaat, ik geen schuldgevoel meer heb als ik terug denk aan de zwangerschap en het eerste jaar daarna. En de bonding... is na deze sessies ook vanzelf ineens goed gekomen, m'n zoontje merkte waarschijnlijk de verandering in mijn energie en het was alsof we ineens 300% openstonden voor elkaar en alles inhaalden... Schroom niet, waar je ook mee zit: neem contact op met Michele. Ze zou wel eens je reddende engel kunnen zijn."
- Susanne
“Ik ben zeer goed geholpen door Michèle na een heftige bevalling. Ik visualiseerde de bevalling die ik mijzelf en mijn zoontje zo gegund had. Ze luisterde naar mijn verhaal en hielp me van mijn nachtmerries af. Ik herinner mij nu vooral de ook fijne momenten zoals de eerste ontmoeting met mijn zoontje.

Ontzettend bedankt voor alles! Je bent een lief en warm mens ♥"
- Laura
“Enorm blij ben ik dat ik via via met Michele in contact ben gekomen. Ik had last van angsten en trauma (na een moeilijk einde van mijn zwangerschap vanwege ziekte en vroeggeboorte in coronatijd). Meteen voelde ik me op mijn gemak bij Michele. Ze luistert goed en is heel empathisch. Dat in combinatie met scherpe vragen en inzichten maakt dat ik me niet alleen gehoord voelde maar ook dat ik stap voor stap verder kwam. Na het vertellen van mijn hele verhaal zijn we de ervaring gaan resetten. Dat was heel intens en een beetje gek maar lijkt wel effect te hebben. Mijn klachten zijn een stuk minder en ik kijk weer positief vooruit. Heb je iets heftigs meegemaakt tijdens de zwangerschap of geboorte en heb je daar last van? Schroom dan zeker niet om bij Michele aan te kloppen. Je bent in goede handen!”
- Anique
“Na een traumatische bevalling en daarbij lichamelijke klachten, ben ik terecht gekomen bij Michelle. Door de corona crisis konden we niet live in contact komen, maar ging dit via facetime. Dit was voor mij echter geen belemmering. Michelle heeft mij begeleid in het proces van verdriet en angst om uiteindelijk een mooie herinnering te creëren. Het is heel bijzonder om dit mee te maken. Michelle werkt met haar ervaring vanuit haar jarenlange carrière als verloskundige, en daarbij veel gevoeligheid tijdens de traumatische herinneringen. Je voelt je gehoord en begrepen. Dit coach traject heeft mij geholpen om weer met meer vertrouwen naar een mogelijk volgende zwangerschap en bevalling te kijken. Daarnaast zijn mijn lichamelijke klachten minder geworden. Heb jij ook nog moeite om aan je bevalling te denken? Komen daar nog steeds emoties bij kijken? Neem dan contact op met Michelle voor dit coach traject. Uit ervaring kan ik je zeggen dat dit je gaat helpen.”
- Renske
“Ik heb bij Michelle twee zwangerschapsbegeleidingsgesprekken gehad, en vond ze beide erg behulpzaam. Michelle snapt als verloskundige wat de specifieke struggles zijn die bij een zwangerschap horen, waardoor ik me begrepen, maar vooral niet alleen, voelde. Alles wat ik voelde, was eigenlijk best normaal, maar het werd niet gebagatelliseerd. Héél fijn. Michelle stelde ook vragen waar ik nog nooit eerder over nagedacht had, zoals 'wilde je zwanger worden, of wilde je een kind hebben?'.”
- Lisan
“Ik ben met Michèle in contact gekomen tijdens mijn tweede zwangerschap. Mijn eerste bevalling heb ik als onprettig ervaren en ik wilde graag positief de volgende bevalling in gaan en niet telkens daarbij terug te hoeven denken aan mijn onprettige ervaring. Via mijn verloskundige kwam ik meer te weten over het herschrijven van de bevalling. Het leek mij prettig om met een positieve blik terug te kunnen kijken op mijn vorige bevalling, zodat deze mijn aanstaande bevalling minder zou beïnvloeden. Samen met Michèle heb ik mijn vorige bevalling herschreven als een hele liefdevolle en rustige bevalling. Dat was heel prettig en gaf mij ook meer inzicht in wat ik belangrijk vind voor mijn toekomstige bevalling. Het was een hele fijne en mooie ervaring!”
- Naomi
“Na mijn tweede bevalling zat ik niet zo lekker in m’n vel. Via de verloskundige kwam ik in contact met Michèle. Michèle had ik tijdens mijn eerste zwangerschap een paar keer op controle gezien en het voelde voor mij meteen vertrouwd. Michèle is een aantal keer bij mij thuis geweest en we hebben veel dingen besproken: mijn zelfbeeld, mijn ochtendritueel met de kids en natuurlijk ook mijn bevalling van de tweede. Hoewel de bevalling goed verliep, ging het op het laatst zo snel dat ik de controle kwijt was en in paniek raakte. Ik was teleurgesteld in mezelf, net als op iedere ochtend waarin ik te veel stress had en onredelijk uit kon vallen. De gesprekken met Michèle hebben mij geholpen om positiever over mezelf te denken, meer in mezelf te geloven en zo relaxer door het leven te gaan. Ik ben wie ik ben en dat is goed. Dankjewel!”
- T.
“Na een miskraam werd ik gelukkig opnieuw snel zwanger. Echter, was ik het vertrouwen in mijn lijf wel kwijt en was ik erg onzeker over alles. Via mijn verloskundige kwam ik in contact met Michèle. Via FaceTime (want Corona) hebben wij een intake, een gesprek en een evaluatie gevoerd. Ik heb dit als heel prettig ervaren. Ze heeft me geholpen om mijn (nare) herinneringen te “herschrijven” en op deze manier heb ik mijn miskraam en de periode hierna beter kunnen verwerken (dat had ik niet goed genoeg gedaan). Na deze gesprekken voel ik mij beduidend beter en zekerder (over mijn huidige zwangerschap). Ik kan echt iedereen aanraden die iets vervelends meemaakt rondom het moederschap contact op te nemen met Michèle!”
- Hellen
“Wij kijken terug op een gezellige en leerzame privé cursus. Wij als toekomstige ouders stonden centraal en de informatie die gegeven is, plus het boekje, is erg nuttig om te krijgen. Het lezen van het boekje zorgt er ook voor dat hetgeen wat tijdens de cursus gezegd/uitgelegd is weer terug komt. Voor mijn man was er ook aandacht en hij heeft handvatten gekregen om mij voor, tijdens en na de bevalling bij te staan. Samen nadenken over je wensen (geboorteplan) is erg fijn om nu te doen aan de hand van de informatie. De privé cursus is erg fijn omdat de coach je thuissituatie ziet en je oefeningen geeft je thuis bijv. op de babykamer of op bed kan doen. Tevens was het hierdoor erg persoonlijk en prettig om ervaringen te kunnen delen.”
- Arianne
"Als je op zoek bent naar leerzame, nuchtere en leuke cursus die ook gericht is op de man, dan is Prettig Bevallen zeker een aanrader! Fijn dat de cursus online gegeven worden en dat Michele voor het praktijk stuk thuis langs. Het boekje is een handige samenvatting van alles wat er is verteld. Bedankt Michele!"
- Erwin & Giovanna
"Wij vonden de cursus een mooie voorbereiding op, wat voor ons, nog komen gaat. Er werd door Michelle op nuchtere wijze verteld wat je te wachten staat en er was genoeg ruimte voor het stellen van vragen. Wat ons betreft een aanrader om als toekomstige ouders te volgen!"
- Andrew & Bibi
"Wij waren op zoek naar een cursus welke gericht was op zowel de vrouw als de partner, waarbij je praktische tips krijgt en een heldere uitleg over de bevalling en daarna. Wij hebben de cursus prettig bevallen dan ook als zeer fijn ervaren, welke gegeven werd door Michele."
- Familie van Summeren

Ik zou het ontzettend waarderen als je zelf ook jouw ervaringen zou willen delen. Dit kan uiteraard geheel anoniem en het zou mij en andere mensen die coaching overwegen ontzettend helpen.

Mocht je dit willen doen, dan kun je het onderstaande formulier invullen. Je bericht komt uiteraard niet direct op de website. Ik doe dit handmatig nadat ik het ingevulde formulier van je heb ontvangen, zodat je persoonlijke gegevens niet online komen te staan.

(Indien je jouw ervaring alleen met mij wenst te delen, kan dat natuurlijk ook door dit aan te geven in je bericht hieronder).