Mama coaching

Mama coaching

Corona; de wereld staat op zijn kop en jij en je partner hebben net een baby.

Je wilt dit geluk delen, maar dat is nu allemaal anders. Geen kraamvisite, niet je verhaal vertellen aan je bezoek, niet je kindje laten zien… Dit lijkt allemaal niet zo erg, maar dit soort kleine dingen helpen jou je bevalling te verwerken en weer sterker te worden. Er komt nog meer op je af: hoe zit het met mijn werk, hoe gaat het met onze financiën en waarschijnlijk nog veel meer.

Lukt het jou om je hierbij neer te leggen of ben je gespannen?

Hier wat kleine tips bij paniek:

  • Ga even rustig zitten
  • Doe je ogen dicht
  • Focus op je ademhaling
  • Houd dit minimaal een minuut vol
  • Je hoeft alleen maar in en uit te ademen
  • Als je gedachten afdwalen, ga dan weer met je aandacht naar je ademhaling

Je zult merken dat je meteen rustiger wordt, daardoor dalen je hartslag en bloeddruk en maak je meteen minder stresshormoon aan. Dit zorgt ervoor dat je je beter voelt en helpt je om minder onrust en stress te ervaren.

Mocht je alsnog hulp willen vragen, dan kun je uiteraard altijd bij mij terecht. Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Als je net moeder bent geworden staat je leven behoorlijk op zijn kop! Er verandert zo veel in je leven, zowel lichamelijk als emotioneel. Je hormoonhuishouding verandert compleet, terwijl je net gewend was aan de zwangerschapshormonen gaat je lichaam nu weer “ontzwangeren” en als je borstvoeding geeft dan krijg je weer andere hormonen in je lijf. Met al deze hormoonveranderingen krijg je ook weer te maken met andere stemmingen en gevoelens.

Veel jonge moeders die bij mij komen vinden het bijvoorbeeld vervelend dat ze zo moe zijn en veel moeten huilen. Ik ga dan met ze in gesprek om te onderzoeken wat er scheelt. Dat kan namelijk verschillende oorzaken hebben. Soms komt het door een nog onverwerkte bevalling die misschien anders is gelopen dan je had verwacht of je hebt het gevoel dat je de controle kwijt was. Dit kan ook weer zorgen voor allerlei gevoelens van falen, maar ook van teleurstelling. Door samen te praten over wat er aan de hand is komt er meer ruimte in je hoofd en daardoor krijg je weer nieuwe energie. Meestal zijn er niet heel veel gesprekken nodig. Neem eventueel contact met mij op voor een vrijblijvende telefonische oriëntatie over wat ik voor je kan doen.

Zeker! Lees hier meer over de zwangerschapscursus / bevallingsvoorbereiding Prettig Bevallen die ik zowel privé als in groepsverband geef.

Bevallen gaat niet altijd volgens het boekje. Als je tijdens de bevalling het gevoel hebt gehad dat je de controle kwijt was, dan kan dat leiden tot een nare herinnering. Dit kan zelfs traumatisch zijn en zorgen voor psychische klachten. Het is belangrijk dat je hier aandacht aan geeft en er iets mee doet. In de toekomst kan dit leiden tot allerlei lichamelijke en psychische klachten of angst, bijvoorbeeld voor een volgende bevalling. Als je er niet zelf uitkomt zoek dan hulp.
Ik kan hier ook bij helpen. Als je bij mij komt, dan ga ik met je in gesprek over wat je dwars zit en dan overleggen we hoe ik jou kan helpen om weer een balans te vinden en een mooie herinnering te krijgen aan de geboorte van je kind.

Na een bevalling en/of tijdens het geven van borstvoeding kan je seksualiteit veranderen. Soms is de kleinste aanraking dan al gevoelig, vervelend of zelfs pijnlijk. Dit is natuurlijk erg vervelend en er wordt soms zelfs gezegd dat dit nu eenmaal zo is en dat je ermee moet leren leven.

Maar dat hoeft gelukkig niet! Je kunt door bepaalde oefeningen en technieken leren om je bekkenbodemgebied weer te ontspannen en/of juist de gevoeligheid te herstellen. Dit doe ik door jou te leren hoe je beter je lichaam gaat voelen en hoe je beter in contact kunt komen met je lichaam. Meer weten over dit consult? Klik dan hier.

Als je net een baby’tje hebt gekregen en samen thuiszit, gaat langzaam doordringen hoe enorm je leven is veranderd. 9 maanden leef je er naartoe, je baart een prachtig kind, laat je verwennen tijdens de kraamdagen en dan ineens is iedereen weg… Je voelt aan alles dat je leven nooit meer hetzelfde wordt en je weet nog niet wat je ervan vindt. Veel vrouwen hebben hier enorm moeite mee, want “je hoort nu eenmaal blij te zijn als nieuwe moeder”.

Maar blijf hier niet mee rondlopen, je kunt gewoon hulp vragen! Neem contact met mij op voor een intake gesprek en dan kunnen we samen kijken wat ik voor je kan betekenen.

Als je zwanger blijkt te zijn, verandert direct je toekomstbeeld. Daar ontkom je niet aan. Ook je hormonen zorgen ervoor dat je direct lichamelijke én mentale veranderingen ondergaat. 

Maar als het dan misgaat, in wat voor stadium dan ook, dan heeft dat een enorme impact. We zijn helaas vaak geneigd om op allerlei manieren deze gebeurtenis weg te wuiven en er niet voldoende aandacht aan te geven.

Maar, een miskraam is een zeer verdrietige gebeurtenis, die je maar beter goed verwerkt. Je omgeving wil het graag makkelijker voor je maken door dingen te zeggen als: “Je bent nog jong…” of “Je weet in elk geval dat je zwanger kunt worden…”.
Dit helpt meestal niet!

Je kunt erg moe zijn na een miskraam, emotioneel, onzeker, verdrietig en meer. Als jij dit ook hebt en je wilt graag begeleiding bij het verwerken van je verlies, kun je ook bij mij terecht. Neem contact op voor een eerste intake. 

Bevallen is vaak een mooie, waardevolle gebeurtenis, maar helaas is dit in 9 tot 21% van de bevallingen niet het geval en spreken we zelfs over een trauma. Dit soort trauma kun je voor een deel voorkomen door je goed voor te bereiden op je bevalling. Maar als je bevalling toch, ondanks een goede voorbereiding, een traumatische ervaring wordt, is het belangrijk dat je klachten worden herkend en erkend zodat je er met hulp van een deskundige iets aan kunt doen.

Ik ben een bevallingstrauma verwerkingsspecialist en ik kan je hier dus mee helpen. Er zijn verschillende technieken om te gebruiken en op deze pagina kun je hier meer over lezen.

Voor een goede voorbereiding geef ik ook bevallingsvoorbereidingscursussen in groepsverband of samen met je partner gewoon bij jullie thuis.